La constructora lleidatana Benito Arnó ha estat reconeguda per la seva tasca en la restauració d’una antiga gravera.

La constructora lleidatana Benito Arnó ha guanyat el Premi Europeu de Desenvolupament Sostenible, que li ha lliurat aquest dimecres La Unió Europea de Productors d’Àrids (UEPG) a Brussel·les. L’empresari Benito Arnó, que ha recollit personalment el guardó, ha reconegut que se sent “sorprès però molt content perquè és un reconeixement a la feina feta”.

El premi concedit pertany a la categoria Economia-Contribució a la Societat i Valor Afegit, a la qual han presentat proposta 14 dels 28 estats membres de la UE, i un total de 52 candidatures en les diferents categories i, per primera vegada, el guanyador en aquesta categoria ha estat una empresa catalana. En la de Seguretat en el Treball per la prevenció de riscos laborals, el premi també se l’ha endut una empresa catalana, PROMSA, del grup Ciments Molins.

El projecte de la constructora lleidatana, tal com explica Arnó, “tracta sobre l’explotació d’una antiga explotació minera, en aquest cas una gravera, que a part de reconvertir-la en un camp de cultiu s’hi ha plantat una vinya i s’ha fet un projecte mediambiental per a la seva explotació”. Així, el projecte ha donat lloc a la Gravera, l’únic celler de Catalunya ubicat en una antiga pedrera restaurada, que elabora des dels inicis vins i olis de producció certificada ecològica pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que també ha assistit a l’acte, ha felicitat la família Arnó i ha remarcat “l’esforç que està fent el sector per tal d’incorporar les bones pràctiques en la gestió de les explotacions i la seva compatibilitat amb la biodiversitat, i el potencial de competitivitat que això comporta.”

A més, Pelegrí ha dit que “com a país necessitem explicar i reconèixer aquelles empreses que han fet i estan fent les coses bé” i ha assegurat que per Catalunya el guardó suposa “un orgull i un honor”. “Però també hem de treure una altra lliçó: l’estímul, la imatge o l’ensenyança que pot haver-hi d’aquesta empresa, que fer les coses bé pot tenir el seu reconeixement i per tant hem d’intentar explicar que si les coses es fan bé tenen premi”, ha afegit el conseller.

enlaceVeure publicació

volver