Quan parlem d’obres esportives o d’obres d’instal·lacions esportives, parlem d’estadis, piscines, pavellons, equipaments de ciutats per a la realització d’activitats esportives, és a dir d’una gran varietat de tipologies d’obres.
Aquestes obres solen comportar la realització de moviment de terres, drenatges, sanejament de terrenys, instal·lació de sistemes de reg, plantació de gespa o vegetació, delimitació dels terrenys, instal·lació de sistemes d’il·luminació i climatització, construcció d’edificis i zones a l’aire lliure. La varietat està servida, com podem veure també en aquests exemples:
Complex esportiu i piscines de Tortosa, Tarragona

Planta Complex Esportiu i piscines Tortosa-Arno

En aquesta obra, primer es va realitzar el projecte per posteriorment construir la nova piscina coberta en les instal·lacions de l’estadi municipal. Finalment es derrocarà l’actual piscina i s’acabarà el complex esportiu, d’aquesta manera es pot mantenir el funcionament del servei durant el temps que durin les obres.
Piscina municipal Ca Millars de Cornellà, Barcelona

Piscina Can Millars-Arno
Per començar es van derrocar les estructures antigues i es va procedir al moviment de terres per posteriorment ampliar la planta baixa, construir una piscina nova, substituir la piscina petita per una altra, modificar els nuclis de circulació vertical i millorar les façanes.
Pista de Pumptrack a Alpicat, Lleida

Pista pump track-alpicat-lleida-arno
Un pumptrack és un circuit per a bicicletes, patins o skates amb corbes i desnivells que generen impuls per realitzar el recorregut. Normalment aquest tipus de pistes són de terra, en aquest cas, la pista s’ha fet d’asfalt i per a la seva construcció es van haver de crear tant el traçat com els desnivells.
Estadi d’atletisme de Campclar, Tarragona 

Pista atletisme Campclar-Tarragona-Arno
Amb motiu dels propers Jocs del Mediterrani s’han realitzat una sèrie d’obres per adequar les instal·lacions per a aquest esdeveniment. Entre elles, s’ha remodelat la pista d’atletisme de Campclar i s’ha construït una nova rampa d’accés i un nou edifici de graderies i vestidors amb pista coberta d’escalfament.
De l’estadi antic solament es va deixar una part de les graderies perimetrals, la resta, edifici de vestidors inclòs, va ser derrocat per a la seva reconstrucció. La passarel·la d’accés nova comunica l’edifici del pavelló existent amb els nous vestuaris i les graderies.