Durant el proper any 2017, es finalitzaran algunes obres molt rellevants. Fem repàs de quatre que per l’envergadura ens sembla interessant recordar:

La presa de L’Albagés, el fermall al Canal Segarra-Garrigues, és una obra de grans dimensions. L’obra consisteix en la construcció d’una presa de materials solts, per a una capacitat d’emmagatzematge de 80 hm3 i d’una altura de 85 m, la cota de la qual es va aconseguir fa un parell de setmanes enrere.

Planta y fases de construcción de la presa de L'Albagès: toma de agua, galería perimetral, aliviadero, cubrimiento./Planta i fases de construcció de la presa de L'Albagès: presa d'aigua, galeria perimetral, sobreeixidor, cubrimiento

Planta y fases de construcción de la presa de L’Albagès: toma de agua, galería perimetral, aliviadero, cubrimiento./Planta i fases de construcció de la presa de L’Albagès: presa d’aigua, galeria perimetral, sobreeixidor, cubrimiento

Sección tipo presa de L'Albagès/ Secció tipus

Sección tipo presa de L’Albagès/ Secció tipus

Fa uns mesos es van inaugurar les estacions de ferrocarrils Can Feu-Gràcia i Plaça Major a Sabadell, per al proper any es finalitzarà la construcció de la catenària i col·locació de via dins del túnel entre les estacions Plaça Major i Plaça Espanya amb un total de 2,1 km. És destacable un creuament de vies (bretelle) format per una doble diagonal.

20160906-Arno-Catenaria i via Sabadell

A Tordera s’està treballant en dos enllaços per facilitar l’accés i la incorporació a la N-II entre Barcelona i Girona, una via amb una densitat mitja diària de 21.000 vehicles. Els nous enllaços són passos inferiors amb amples rotondes per a una circulació segura. També s’estan modificant els paràmetres del traçat de la carretera segons la legislació vigent.

20161115 Tordera-008b

Fa uns dies explicàvem al nostre Facebook que s’havia finalitzat la instal·lació de la planta d’asfalts a l’aeroport El Prat de Barcelona. Properament es portarà a terme la regeneració del paviment de la pista gran (amb gairebé 4 Km de longitud i 60 m d’amplada). L’obra es realitzarà com si fossin dues obres per tal de minimitzar el temps d’actuació a les instal·lacions de l’aeroport.

20161122 Montaje-Planta-Asfalt-Aeroport-BCN-Arno 20161202 Planta Aeroport BCN-arno

Anirem veient si el nou any també porta el començament d’obres tan interessants.