Desprès de passar per un confinament hem començat a donar més valor a l’espai on habitem i potser ens ha fet plantejar-nos fer reformes a casa nostra o fins i tot buscar una nova residència. De fet, encara estem en un procés de canvi respecte a tot el que fins ara regia les nostres vides: relacions socials, feina, escola, oci, turisme… Però aquesta nova normalitat ja deixa veure la tendència cap a on es dirigeixen les nostres preferències sobre el habitatge.

La cuina i el menjador són les nostres estàncies favorites segons una enquesta pròpia. I tant és així, que ha crescut l’interès per obrir l’espai convertint la cuina, el menjador i la sala d’estar en una sola estància. Els espais oberts, un estil molt més habitual en altres països, han guanyat pes entre les nostres preferències.

Abans potser no trepitjàvem molt el balcó, si en teníem, i ara s’ha convertit en un espai més de convivència i en molts casos l’hem ambientat per gaudir-lo més.

Durant el confinament, el nombre de cerques de cases amb jardí o terrassa va créixer, segons reflecteixen diversos portals immobiliaris com fotocasa o idealista (ara sembla que la tendència s’està suavitzant).

Lo mateix va succeir amb la cerca de cases fora de les grans ciutats, si la gent pot teletreballar ja no importa el lloc on estigui la seva empresa. Per això, és molt probable que molta gent, sobre tot famílies, estiguin disposades a viure fora dels nuclis urbans per guanyar espai.

El teletreball també ens ha fet repensar l’espai i per això valorem molt més les estàncies multifuncionals per sobre de les d’un sol ús.

I la llum natural també s’ha tornat molt més important tant per treballar dins de casa com per passar llargues estades sense sortir de casa, la llum és vital.

A Arnó, ja abans de tota aquesta nova realitat, estàvem treballant en el projecte de construcció d’una promoció exclusiva de 5 cases situades entre l’Arboretum i Agrònoms (a Lleida). Unes cases dissenyades per Julio Mejón Arquitectura amb jardí i piscina comunitària. Cada habitatge té dues plantes: una planta baixa oberta, on gràcies a la seva orientació aprofita la llum natural i el clima de la zona, i una planta superior amb 4 dormitoris i 2 banys pensada per al descans.

Encara que el procés de canvi encara estigui actiu, segur que tenim molt clar com és la llar on volem viure.