A vista d’ocell l’aeroport pot semblar una maqueta per la qual lliscar avions de joguina amb les mans mentre fem el soroll dels motors amb la boca. Però en quant mirem a un costat i veiem el mar, ens adonem que els petits avions estacionats als hangars, encara que petits des del nostre punt de vista, han de ser gegants si ens posen al seu costat.

La perspectiva diu molt.

Al mig, paral·lela al mar discorre la pista principal (07L-25R). Per a fer-nos una idea de les seves dimensions reals imaginem que col·loquem 40 camps de futbol, un seguit de l’altre; d’aquesta manera ompliríem la pista: gairebé 70 metres d’amplada per 4 km de llargada.

Aquesta és la pista que s’ha regenerat i que va romandre tancada durant tres setmanes al gener per les obres.

Les feines es van dividir en tres fases. A la primera, la regeneració va ser completa amb excavació inclosa. De les altres parts es va fer fresat, base i capes de trànsit. S’ha canviat també tota la instal·lació elèctrica de les llums, s’ha restaurat la senyalització i pintura.

A les fotos es pot veure marcat on es va situar la planta d’aglomerat per a subministrar durant l’obra.

20170330 Regenracion pista aeropuerto El Prat-Barcelona-Asfalto-Arno 20170330 Regenracion pista aeropuerto El Prat-Barcelona-Asfalto-Arno-02