Arnó a la fira de l'ocupació de la Universitat de Lleida. 2016Ahir vam assistir a la Fira de l’Ocupació que cada any organitza la Universitat de Lleida. La Fira permet que empreses i estudiants es troben i intercanvien impressions sobre l’ocupació. A més, els estudiants aprofiten per deixar CV en les empreses que més els interessen.

Nosaltres vam estar a la Fira presentant als joves el Grup Arnó, Lagravera, Ekke y Arnó, amb les seves diferents activitats i possibilitats de col·locació. Arnó, com a empresa constructora, té interès en perfils d’arquitectes tècnics, ADE i perfils de formació professional específics del sector de la construcció i la topografia.

Els estudiants que van passar pel nostre estand mostraven curiositat per conèixer la diversitat d’oportunitats i l’oferta de pràctiques. Més que d’immediatesa de la col·locació, ells volien saber com treballem, com està formada la plantilla i si som una empresa estable o d’alta rotació. La responsable de recursos humans va explicar-los que som una empresa estable amb perfils variats. Els últims tres anys, el personal fixe ha crescut una mitja d’1,5%. Les contractacions fetes durant els últims sis mesos responen a perfils d’oficials, administratius, peons, enginyers, enginyers tècnics, arquitectes tècnics, formació professional i llicenciats, en els següents percentatges: 35,7% titulats universitaris, 33,3% titulats no universitaris i 31% no titulats; perfils, com dèiem, molt variats i equilibrats per a les diverses activitats de l’empresa.

Creiem que aquest tipus d’esdeveniments serveixen per a posar en contacte mons separats, encara que necessàriament connectats, enriquir les empreses amb el sentir real dels futurs professionals i fer créixer les eines i les agendes dels estudiants per a que es vagin fent camí. El nostre missatge ha tractat de ser clar i motivant: “Pedres en el camí, les guardo totes. Un dia construiré un castell” (Fernando Pessoa).

Pedres en el camí, les guardo totes. Un dia construiré un castell. F. Pessoa. Arnó, construïm il·lusions.