Aquesta setmana hem rebut la visita d’un grup de participants del programa Lab Talent de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida (IMO).

20161017-Visita-TalentLab-IMO-Arno

La finalitat d’aquesta visita era conèixer l’empresa, què fem, on, com i quin és perfil de treballadors que hi ha, més enllà de la formació o el càrrec. Per qui es troba en cerca de feina és molt important saber quin és el tarannà d’una empresa per saber si pot encaixar amb els seus propis valors i si la relació pot arribar a bon port.

El Lab Talent és un programa de La Paeria de Lleida per a persones de més de 30 anys, amb experiència laboral llarga, que busquin un canvi de sector o portin temps a l’atur. Pretenen treure profit del bagatge i l’experiència a més de donar-los eines i recursos per la recerca al moment actual.

Durant la jornada vam conèixer les particularitats de cadascun dels participants, vam presentar l’empresa, els perfils del personal, com fem la recerca i vam finalitzar parlant de la situació de atur al nostre entorn. Una de les propostes per sortir d’aquesta situació va ser la necessitat de que Europa profunditzi en un programa d’obra pública per tal de que les empreses puguin crear llocs de treball i impulsar les contractacions. També vam parlar de les dificultats afegides amb què es troben els majors de 45 anys i les dones.

Quant al tema de la recerca i les entrevistes de feina vam estar d’acord en la importància de la veracitat sobre qui i com som. També, des de la nostra experiència com a empresa, vam explicar que és una bona mostra de implicació i professionalitat preguntar quan no se’n sap.

Finalment, la sensació que ens ha quedat és que hi ha molt talent al nostre voltant i que programes com aquests ajuden posant en contacte el món empresarial amb possibles candidats.