ute-jardiners-arno (4)

Fa un mes, el suplement del diari Segre, Lectura, va dedicar unes pàgines als jardiners urbans de Lleida. El reportatge, com s’explica a les primeres línies, aborda la professió amb accent poètic i reivindicatiu.

La jardineria no compleix únicament una funció decorativa, té una finalitat de servei a la ciutat i als ciutadans: senyalitzar o prohibir llocs de pas, donar vida a la ciutat (amb els seus cicles estacionals) o donar ombra quan arriba l’estiu.

Els entrevistats, el Jordi Toll, cap de la brigada de Jardins de la regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de Lleida i el Rubén Manuel, tècnic en Jardineria de la Paeria, expliquen com es prenen les decisions sobre l’arbrat que es planta a la ciutat, les característiques que marca l’ordenança municipal sobre les mides de les plantes i l’espai més adient per plantar els arbres i com pensen ells el disseny dels diferents espais naturals a la ciutat. Diuen que aquestes decisions són tan importants perquè “els arbres ens sobreviuen” i són l’herència que quedarà pels lleidatans del futur.

La seva feina, com la dels poetes, té valor de permanència i ells reivindiquen que la jardineria sigui considerada com a activitat cultural i proposen que la gent la conegui per a estimar-la.

Deixem el link al (molt recomanable) reportatge: Jardiners Urbans (Suplement dominical de Segre, 15 de gener de 2017. Número 973)