Salut, diners i amor són les claus de la felicitat, encara que cadascú té el seu llistat de preferències i desitjos que normalment es revisa anualment.
En la nostra llista està el desig de seguir realitzant obres que serveixin com a impuls per al desenvolupament o la regeneració d’un espai o un territori.
Per exemple, les obres d’edificació són molt estimulants perquè es relacionen directament amb persones: habitatges, centres educatius, oficines, centres esportius, estacions, centres de salut. Qualsevol tipologia d’edifici repercuteix en el desenvolupament econòmic de la zona (en forma de comerç, indústria o habitabilitat) i entre les seves parets és molt probable que es produeixin històries d’amor. Diners, amor… Salut. Els centres de salut i hospitals, a més, resulten especialment interessants perquè la seva finalitat té sempre un gran impacte social.
Repassem cinc obres destinades a la salut:

Hemodiàlisi Hospital U. Arnau de Vilanova (Lleida)

L’any passat es va realitzar l’obra d’adequació de la Unitat d’hemodiàlisi de l’Hospital Arnau de Vilanova. La unitat dóna assistència a més de 13.000 usuaris a l’any entre consultes i sessions de diàlisi.

CAP Viladecans 3 (Barcelona)

La construcció del nou edifici, al costat del parc de la Torre-roja a Viladecans, és una obra per a Infraestructures de la Generalitat amb un pressupost de 3.342.789,99 €. El centre compta amb una planta baixa i dues plantes pis, amb un total de 2.763,58 m2 de superfície construïda. Aquest centre sanitari, a més de l’atenció primària, acollirà serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva i els serveis de salut mental, que fins ara es donaven en un altre centre de la província.

20161214 Cap Viladecans

Hospital Joan XXIII (Tarragona)

L’obra de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona va consistir en la reforma del servei d’urgències, completant-lo amb 21 boxes d’atenció polivalent, 1 box doble per a crítics i 1 box doble per a politraumàtics, l’àrea de observació (amb 10 boxes), l’àrea de radiologia (amb 1 sala), l’àrea d’administració i l’àrea de magatzems.

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona és ubicat a la Regió Sanitària Camp de Tarragona que ofereix servei a una població de 595.836 habitants. Aquest centre compta amb 336 llits disponibles: 277 llits convencionals, 35 llits de crítics i semicrítics i 24 bressols patològics.

20160523-Arno-Hospital Joan XXIII

CRAE Centre de Salut Infantojuvenil per a personas amb discapacitat i trastorns de conducta,  Juneda (Lleida)

El Centre Residencial d’Acció Educativa, CRAE, un centre de salut infantojuvenil per a infants i adolescents discapacitats amb guarda administrativa i tutela per part de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) del Departament de Benestar Social i Família. L’equipament disposarà de dues plantes, una semisoterrada i l’altra en planta baixa. L’estructura és de formigó armat amb murs pantalla i tancaments de façana en maó cara vista.

CRAE: Centro Residencial de Acción Educativa en Juneda construit per Arnó. Edificació

CAP i base comarcal del SEM a Roquetes (Tarragona)

Les noves instal·lacions tindran 21 consultes i espais d’atenció continuada a més de les dependències del personal sanitari, administració i magatzems. La base comarcal del SEM, Servei d’Emergències Mèdiques, comptarà amb espais de menjador, dormitoris, vestuaris, magatzem, sala d’estar i garatge per a dues ambulàncies.

L’obra es va iniciar al novembre de 2015 en un terreny del municipi de uns 3000 m2 dels quals l’edifici ocuparà uns 1500m2 dividits en dues plantes i dos cossos paral·lels lligats per una única recepció.

20161117 CAP-SEM-Roquetes-Arno