L’any 2020 ha estat un any especialment prolífic per al nostre departament de R+D+i que ha publicat 9 articles en diferents mitjans i congressos.
Des de fa uns anys, l’equip de recerca, desenvolupament i innovació està bolcat a crear projectes entorn de l’asfalt i les mescles bituminoses. L’empresa, Arnó, cerca l’excel·lència en totes les àrees en les quals treballa, i especialment s’ha posat el focus en el desenvolupament de mescles bituminoses més sostenibles i eficients, així com en la cerca de pràctiques de fabricació i posada en obra més responsables mediambientalment.

A aquestes preocupacions responen els següents projectes:

Superbit, projecte que busca augmentar la durabilitat dels ferms millorant la seva adherència, entre altres coses.

Asfaltmin, per a buscar la reducció de consum energètic i emissions en la fabricació de mescles bituminoses.

A aquests dos projectes se subscriuen les següents publicacions:

 

Superbit

 

Asfaltmin

 

A més, altres temes relacionats, també han estat objecte de publicacions, com són el cas de:

 

El projecte Asaltmin, a més, ha donat com a resultat una eina, ECCO2, que permet calcular l’impacte mediambiental de la fabricació, transport i posada en obra de mescles asfàltiques. Aquests valors són importants perquè permetran ajustar els processos i fer, com dèiem anteriorment, treballs més sostenibles i eficients. La clau està a treballar amb dades vàlides i interpretar-los correctament, i aquí és on el nostre equip de R+D+i està fent un gran esforç. I per això, s’ha posat a la disposició del públic en obert l’eina ECCO2. L’aplicació de millors pràctiques va en benefici de tots.

.