El barri de La Marina, a Barcelona, que es troba en transformació urbanística, passarà de ser una àrea amb perfil predominantment industrial a zona d’us residencial i activitat econòmica.

Actualment, s’està construint el primer edifici d’habitatges, una promoció del Consorci de la Zona Franca de Barcelona que està al Carrer Ciso 50-58.

Habitatges Cal Ciso, La Marina. Consorci Zona Franca de Barcelona. Arno

L’immoble consta de 6 plantes i 6 escales amb 68 habitatges, 44 de protecció oficial i 18 destinats a famílies de la Guardia Civil afectades per les obres d’urbanització d’aquesta àrea.

De fet, ahir dia 18 d’abril, es va signar el conveni entre el Ministeri de l’Interior i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona per a possibilitar el reallotjament d’aquestes famílies en aquest edifici.

L’adjudicació de l’obra es va fer per 3.252.000€ i es va iniciar a finals de gener amb una durada estimada de realització d’un any.

La Marina s’estén sobre unes 80 hectàrees al peu de Montjuïc, entre la Gran Via de l’Hospitalet i la Fira 2. Segons informació del Consorci, el barri s’ha dissenyat per acollir un total de 30.000 habitatges potencials, La Marina en tindrà 11.865, un 47% dels quals de protecció oficial. El barri es beneficiarà també de la millora de les comunicacions amb la posada en marxa de la línia 10 de metro el 2017.