la gravera - benito arno - joan albert arquesEl celler Lagravera ha estat guanyador absolut dels Premis d’Enoturisme de Catalunya a la categoria de Pràctiques Sostenibles i Responsables d’enoturisme.

Aquest reconeixement es dona als cellers, allotjaments, restaurants, empreses d’activitats i operadors que han implementat pràctiques que afavoreixen la conservació i la revalorització del paisatge i el medi ambient i/o que hagin realitzat innovacions o desenvolupaments sostenibles tant a la vinya (cas de cultiu orgànic i biodinàmic), com al celler (reducció en el consum d’energia, entre d’altres), i que aquests elements contribueixin a la millora de la satisfacció del visitant i a l’enriquiment del producte enoturístic. S’inclouen activitats, propostes i productes que ofereixin els establiments turístics basats en criteris de turisme responsable.

Lagravera, DO Costers del Segre, va néixer de la restauració d’una pedrera a Algerri, donant una nova vida a aquest espai. Aquesta singularitat ja li ha portat més reconeixements i no només això sinó que va marcar el caràcter i la forma de fer els vins. És una vinya de cultiu biodinàmic, el celler té certificat ecològic (CCPAE) i biodinàmic (DEMETER). Des de l’inici es treballa amb i per el territori mitjançant múltiples sinèrgies, posant en valor el patrimoni i respectant els ecosistemes naturals existents perquè aquest és el millor llegat que es pot deixar a les generacions futures i els premis són el reconeixement als valors posats a la feina cada dia.

Aquests guardons constitueixen una iniciativa conjunta dels membres de la Taula d’Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del Programa nacional d’enoturisme de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer i premiar les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa i fomentar així la competitivitat del sector turístic, la innovació i la qualitat dels productes turístics de Catalunya.

Lagravera és membre de l’associació Terra de Garnatxes i de la Ruta del Vi de Lleida, que recentment ha creat un passaport on poder gaudir de nombroses experiències.

www.lagravera.com

Vinya Lagravera. DO Costers del Segre. Arnó