Arnó Pavimentació campa aeroport Teruel

Arnó està realitzant les obres de pavimentació de l’ampliació de la campa d’estacionament d’aeronaus de l’aeroport de Teruel: pavimentació dels carrers de rodatge (taxi lane), pavimentació de les àrees d’estacionament (park lane), construcció de la xarxa de drenatge i tractament d’aigües hidrocarburades en una estació separadora.

L’aeroport de Teruel, assentat sobre les instal·lacions de l’antiga Base Aèria de Caudé de l’Exèrcit de l’Aire, gestionat pel Consorci Aeròdrom-Aeroport de Teruel, ha complert aquest any el seu tercer aniversari amb un creixement important d’operacions. És un aeroport destinat principalment al manteniment d’aeronaus i reciclat i no està previst el seu ús per a tràfic comercial de passatgers.

L’aeroport té una pista de nova construcció de 2.825 metres de llarg, una plataforma de manteniment d’aeronaus de 27.200 m², i una plataforma d’estacionament de 120 hectàrees, la major d’Europa.

El projecte d’ampliació, d’un pressupost d’1.633.885,43 €, està dissenyat per aeronaus tipus 747-ER, Airbus 330-300 i Airbus 320-200.

Els carrers de rodatge estan sent executades amb paviments flexibles de mescles bituminoses en calenta i les àrees d’estacionament amb paviments rígids de formigó amb subbases de sòl estabilitzat amb ciment en tots dos casos.
Les àrees d’estacionament d’aeronaus disposaran de punts d’ancoratge o amarri per a la subjecció del tren de proa formada per barres d’acer en forma d’omega embegudes en el formigó del paviment.
En els extrems de les àrees d’estacionament es disposarà una canaleta de recollida de possibles abocats que seran conduïts fins a una estació separadora d’hidrocarburs, evitant risc d’abocaments accidentals.

La realització d’aquesta obra suposa per Arnó participar en el desenvolupament d’un territori, segons afirma el Joan Albert Arqués, director general de Benito Arnó, és important per a nosaltres contribuir amb les nostres obres a la construcció i desenvolupament de projectes d’aquesta envergadura. Aquest aeroport també està involucrat en projectes de vols suborbitals.