Aquest mes s’han celebrat els dos congressos europeus més importants del sector de l’asfalt. Seguint la línia de publicacions i treball del departament de RDi vam ser seleccionats per participar en ambdós congressos amb presentacions dins de les programacions oficials.

El primer que es va celebrar va ser l’EATA Conference 2021, organitzat cada dos anys per l’European Asphalt Technology Association. Aquest té un caràcter més tècnic i és un dels panels d’experts més complicats d’accedir-hi. De fet vam ser una de les dues presentacions procedents d’Espanya que es van acceptar.

Vam participar amb una ponència de l’Adriana Martínez (UPC) sobre els anàlisis de la vida a fatiga a tallant de la unió entre capes bituminoses desenvolupat amb la Universitat Politècnica de Catalunya i el suport del CDTI pel nostre projecte SUPERBIT.

La setmana següent de l’EATA, del 16 al 18 de juny, es va celebrar l’Eurobitume el congrés europeu de la indústria del betum. Aquí la nostra participació va ser per partida triple:

El nostre company, responsable del departament de RDi, Jorge Ortiz, va fer una presentació sobre “Capes d’adherència innovadores per a millorar la durabilitat de les capes bituminoses”.

Un pòster sobre el mateix tema de la xerrada del Jorge Ortiz.

Un pòster sobre “Impactes ambientals de mescles reciclades calentes, semicalentes, temperades i fredes”.

Aquest congrés va comptar amb més participació espanyola, però també vam ser de les poques empreses amb presentació al programa oficial i dos pòsters.

 

Si l’any 2020 va ser un any ple de treballs publicats i de recollida dels fruits del treball de l’equip de RDi, aquest any sembla que continuem en la mateixa dinàmica.