La revista Carreteras, revista tècnica de l’Associació Espanyola de la Carretera, ha publicat un article d’investigació realitzat pels nostres responsables de R+D+i, Jorge Ortiz Ripoll, Xavier Crisén Grau i Júlia Giralt Lladanosa, i titulat Mescles bituminoses tipus AUTL per capes de rodament ultra primes.

A l’article, de tall científic, s’exposen els resultats de la investigació i estudis duts a terme pel departament d’innovació i desenvolupament pel que fa al disseny d’aquest tipus de mescles ultra primes i les conclusions justificades després de les anàlisis de comportament i resistència.

Com hi expliquen, a l’article, encara no hi ha una norma definitiva a nivell europeu de la fabricació de mescles AUTL i són les empreses fabricants les que produeixen dissenys propis, generalment protegits per patents o models d’utilitat. L’article descriu el mètode i les solucions als problemes més comuns utilitzats per Arnó després del seu estudi i anàlisi.

20190425 Portada revista carreteras n223-Enero Abril 2019La revista carreteres, que ja va pel número 223, es publica trimestralment i en aquesta ocasió reuneix articles sobre la gestió del paisatge, l’adaptació de les carreteres al clima o la generació de models d’economia circular, entre d’altres, a més de l’article sobre les mescles AUTL per capes de rodament ultra primes d’Arnó.

Aquesta revista apareix citada actualment a les següent bases de dades científiques: Engineering Index, Dialnet (publicacions tècniques i científiques de la Universitat de la Rioja), DIIT (Documentació Internacional d’Investigació del Transport de l’OCDE), IEDCYT (Institut d’estudis documentals sobre ciència i tecnologia del CSIC), ICYT (Ciència i tecnologia del CSIC), CIRBIC (catàleg col·lectiu dels fons de les biblioteques del CSIC), Centre de documentació del transport i les comunicacions del Ministeri de Foment, Latindex (servei regional d’informació per a revistes tècniques d’Amèrica Llatina, Carib, Espanya i Portugal) i l’holandesa Scopus.