L’Ajuntament d’Igualada ha adjudicat a l’empresa Benito Arnó e Hijos S.A.U. les obres corresponents al projecte bàsic i executiu de rehabilitació de l’antic edifici de La Teneria per a edifici docent i arxiu comarcal de l’Anoia. L’adjudicació s’ha fet per un import de 2,16 M€ (iva exclòs).

L’edifici de la Teneria va ser construït als anys 50 per a l’Escola Superior Industrial d’Adoberia i ha estat funcionant com a tal fins l’any 2014, quan l’Escola d’Enginyeria d’Igualada es va traslladar a unes noves instal·lacions. Des de llavors i fins el començament de les obres, part de l’espai ha estat ocupat provisionalment per l’Escola d’Adults.

La Teneria es troba a la Plaça del Rei d’Igualada, un dels punts d’entrada al nucli antic. L’accés es fa mitjançant escales, la qual cosa fa com que l’edifici no sigui accessible. Per tant, entre d’altres, una de les actuacions més importants que es farà serà l’eliminació d’aquestes escales i la construcció d’uns nous nuclis verticals de comunicació entre les tres plantes de que hi disposa.