La setmana passada, els dies 16, 17 i 18 d’octubre, es va celebrar el Simposi Nacional de Ferms a Madrid, organitzat per l’ATC (Asociación Técnica de Carreteras).

El lema d’aquesta trobada ha sigut “En ruta cap a una economia circular”. Aquest és sens dubte el repte que tenim totes les empreses del sector, encara que és una pràctica, la de el reciclatge de materials d’obra, que ja es fa sempre es pot millorar i, sobre tot, augmentar els volums i l’eficiència.

D’Arnó han estat presents a l’acte dos companys del departament de R+D+i que treballen cada dia buscant les millores pràctiques en l’aplicació de ferms i mescles bituminoses per tal de reduir el consum d’energia, millorar l’aprofitament de materials i la durabilitat dels ferms i reduir les emissions.

La seva participació no va ser només d’assistència, també van exposar dos dels treballs que tenen entre mans. El Jorge Ortiz va donar una xerrada sobre “Adherència parcial i fallada per fatiga de la unió entre capes de mescles bituminoses”. I el Xavier Crisén, sobre “Mescles bituminoses tipo AUTL per a capes de rodament ultra primes”.

Tambén es va incloure la comunicació “Desarrollo de emulsiones para mezclas templadas de mejores prestaciones” de Mena, V., Colás, M., García Siller, A., Ortiz Ripoll, J, Crisén, X. sobre el projecte Reutrans realitzat juntament amb CEPSA i subvencionat per l’Agència Catalana de Residus.

Durant les tres jornades del Simposi es va parlar de diversos temes relacionats amb la conservació, la rehabilitació de ferms i solucions innovadores de reciclat de materials, entre d’altres organitzat en taules rodones i xerrades.

Volver a las aulas en el #SNFirmes2018. Ayer nuestro compañero @JOrtizRipoll habló sobre "Adeherencia parcial y fallo por fatiga de la unión entre capas de mezclas bituminosas". #asfalto #carretera

Volver a las aulas en el #SNFirmes2018.
Ayer nuestro compañero @JOrtizRipoll habló sobre “Adeherencia parcial y fallo por fatiga de la unión entre capas de mezclas bituminosas”.
#asfalto #carretera

 

el turno a @Xaviercoex, con una exposición sobre “Mezclas bituminosas tipo AUTL para capas de rodadura ultra delgadas”. #SNFirmes2018
Orgullo de “profes” (de profesionales y profesores) que tenemos! 👏