El responsable de R+D+i d’Arnó a la tercera jornada dels Jueves de Firmes de la ATC

Fa un parell de setmanes, es va celebrar un #JuevesdeFirmesATC sobre “Les tecnologies que ja són una realitat en el nou enfocament de ferms: els reciclats i les mescles fabricades a baixa temperatura” al qual va participar el nostre company, responsable de R+D+i, Jorge Ortiz. En la seva xerrada, titulada “Reciclatge en calent en planta”, va exposar els valors d’utilització de RAP a les mescles bituminoses mostrant quan lluny estem encara de percentatges ideals d’ús en les nostres mescles bituminoses:

“Segons EAPA,

la nostra taxa mitjana de reutilització de RAP actual del 4,7% ens situa en l’últim lloc de països de referència, i no arriba al mínim del 5% proposat en el PEMAR 2016-2022″

A més, Jorge Ortiz, va voler subratllar que, “incorporar RAP no dóna lloc a un nou tipus de mescles bituminoses: és, simplement, la manera més eficient i ambientalment més correcta de produir mescles bituminoses en calent”.

A la jornada també van intervenir: Fco. Javier Payán de Tejada González (President de Comitè de Ferms de l’ATC. DGCarreteras, MITMA), Anna París Madrona (Coordinadora del GT-2 “Paviments reciclats” del Comitè de Ferms de l’ATC. Parma Enginyeria), Maria del Mar Colás Vicotira (CEPSA), Julio González Arias (Junta de Castella i Lleó), José Vea Folch (Coordinador del GR-7 “Mescles a Baixa Temperatura” del Comitè de Ferms de l’ATC. BECSA), José Lucas Ochoa (Secretari del Comitè de Ferms de l’ATC. Repsol), José Manuel Blanco Segarra (DGCarreteras, MITMA), Ángel García Garay (DGCarreteras, MITMA), Teodoro Ozarín García (Junta de Castella i Lleó), Carlos Maté Martínez (DGCarreteras, MITMA), Maria Elena Hidalgo Pérez (Membre de Comitè de Ferms de l’ATC. Eiffage).

¿Cuánto RAP contienen las mezlcas bituminosas en caliente? Gráfico por países. España: 4,7%. Fuente EAPA, 2019