Aquesta setmana s’ha celebrat en Úbeda i Baeza la 29 Setmana de la Carretera, unes jornades on es reuneixen experts en les diverses matèries relacionades amb la carretera, seguretat, conservació i innovació.

Les jornades es desenvolupen en tres dies amb cinc sessions: innovació per a la millora del servei al ciutadà, gestió de xarxes en escenaris restrictius, mobilitat eficient i segura per tothom, Innovació en conservació i necessitats futures i planejament de solucions.

Un any més han assistit el nostre cap d’obra civil i el responsable de R+D+i, ja que la setmana de la carretera suposa trobar-se amb l’actualitat del sector, compartir experiències i aprofitar el networking. Els van resultar d’especial interès les intervencions sobre projectes d’innovació en paviments i en el desenvolupament de lligants bituminosos.

20161025 29-Semana Carretera-Arno

La primera setmana de la carretera es va celebrar fa 53 anys a Barcelona i ja ha passat per dotze comunitats autònomes. Cada edició ha tractat temes rellevants per al sector de les infraestructures viàries com per exemple la planificació del territori, la rendibilitat de les inversions, finançament, noves tecnologies aplicades, transport, etc. Respecte als transports, la gent ha canviat molt els seus costums i guanya interès tot el que té a veure amb respecte al medi ambient i reducció d’emissions i temps en els desplaçaments.

Els reptes per al present i futur més propers de la carretera desvetllats durant aquests dies tornen a estar al voltant de l’augment de la inversió econòmica i comunicativa en conservació i R+D+i.