20200214 Diari Segre Projecte RDi energia solar per reciclatge asfalt de carreteres-Arno

La setmana passada, el diari Segre es va fer ressò de la notícia de la concessió de les subvencions de la Generalitat per a projectes d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Entre els projectes subvencionats, amb un total de 453.160€ atorgats a empreses de Lleida, es troba un projecte signat per nosaltres.

El nostre projecte li dona una volta més a la reutilització de materials, buscant reduir l’impacte ambiental també substituint el tipus d’energia utilitzada en el procés.

És a dir, es busca impulsar l’ús de l’energia solar per al reciclatge de carreteres. D’aquesta manera es podrà substituir part del combustible fòssil per l’ús d’energia solar per a l’escalfament de les barreges bituminoses.

Com ja es venia fent, el material utilitzat per restaurar les vies procedirà dels materials de construcció amb àrids del fresat i demolició d’altres carreteres desgastades.

L’Agencia de Residus de Catalunya subvenciona diversos projectes al voltant de l’economia circular i de la reutilització de materials. Arnó ja ha treballat amb aquest tipus de finançament en projectes com el Reutrans amb Cepsa, de reutilització de materials de construcció per a la restauració de carreteres.