L’altre dia parlàvem de l’economia circular per a explicar el concepte, avui expliquem un exemple d’incorporació d’aquesta filosofia en una obra de asfaltat de camins.

Les obres (de l’Ajuntament de Lleida) consisteixen en la millora de les propietats resistents i les condicions de seguretat i comoditat del trànsit de vehicles pels camins de la N240 a Grealó, del camí Vell d’Alcoletge i del camí de Torres de Sanui a la Cerdera, a més a més de la millora de la seguretat dels ponts sobre la via de ferrocarril convencional Lleida-Tarragona dels camins del Tossa i del Pont Nou a la granja Vilanova tot instal·lant barreres de seguretat.

L’asfaltat s’ha realitzat amb un sòl-ciment amb reg de curat amb doble tractament preengravillat. La gravilla utilitzada es va fer amb l’àrid reciclat del fresat de l’asfalt preexistent, respectant la granulometria establerta per aquesta obra. D’aquesta manera, es va reaprofitar material de la pròpia obra disminuint els residus i allargant la vida dels recursos posats.

20170602 LAMANYANA-Asfalto reciclado camins de lHorta-Lleida-Arno

20170603 SEGRE-Asfalt reciclat camins de lHorta-Lleida-Arno